Indisk gryta
Jag hittade detta receptet på en gammal lapp och lagade det nyligen. Det blir en god gryta som är enkel att göra och den sköter sig nästan helt själv.
Indisk gryta, 4 portioner
- 1 gul lök
- 1 paprika
- 1 aubergine (ca 400g)
- 1 burk indisk cooking sauce (jag använde Vindaloo från Santa Maria)
- 1 burk kokosmjölk
- 1 burk kikärtor
- färsk koriander
- 1 dl naturell vegansk yoghurt
- 1 lime i klyftor
- 4 portioner ris
Koka riset enligt anvisningar på paketet.
Skala löken och skär den grovt. Skär paprikan och auberginen i 1-2 cm stora tärningar. Fräs grönsakerna i ca 2 msk olja i ca 3-4 minuter. Tillsätt den indiska såsen och kokosmjölk. Låt allt koka i ca 15 minuter.
Tillsätt kikärtorna och låt koka i ytterligare 7-8 minuter.
Servera med riset, en klick yoghurt, en limeklyfta och några blad koriander.
Senaste kommentarer