Malmöfestivalen

Under förra veckan var det Malmöfestivalen och vi var där 3 av dagarna, varav vi åt mat två av dem. Nytt för i år var att alla matställen var tvugna att ha minst ett vegetariskt alternativ. Vad jag läst i tidningarna var många av dem lakto-ovo-vegetariska och ibland av varierad kvalitet. De ställen jag beslutade mig att äta på var helt veganska, för att vara på den säkra sidan istället för att stå i lång gå och riskera att inte få nån mat alls.

Den första matstället jag åt på var Astrid och Aporna, som hade fått mycket bra betyg i Sydsvenskan, Metro och City. Därför var det inte helt oväntat att det var en enorm kö till dem! Man fick välja mellan burgare och teriyakimarinerat chichispett och så hade de 6 olika sallader där man fick välja två. Jag valde att testa deras burgare med rödkålssallad och röd rissallad. Det smakade väldigt bra och var väldigt prisvärt (55kr!).

Astrid och Apornas burgare med två röda sallader

Astrid och Apornas burgare med två röda sallader

Det andra matstället jag åt på var Kao’s som erbjöd burgare och en gyrostallrik med couscoussallad och vitlökssås. Där valde jag gyrosen eftersom jag ätit deras burgare två gånger på restaurangen. Jag blev väldigt positivt överraskad för det var fantastiskt gott! Perfekt kryddat! Det var snäppet dyrare än burgaren (75kr gick det på), men det var helt klart värt det.

Gyrostallrik från Kao's

Gyrostallrik från Kao's