Very Berry Chocolate Chip Cobbler med hemmagjord vaniljglass

Very Berry Chocolate Chip Cobbler

Igår hade vi besök och då ska man ju bjuda på fika! Jag har inte hunnit testa så många recept från Vegan Pie In The Sky (har bara gjort två grejer tidigare), så det kändes lämpligt att leta igenom den efter något som verkade passande att göra. Som vanligt var det svårt att bestämma sig för det finns så mycket som ser gott ut!

Jag bestämde mig för att göra Very Berry Chocolate Chip Cobbler, en massa bär (vi valde jordgubbar och blåbär) som täcks av en biscuit topping med chokladbitar och överst lite kanel och socker. Inte den vanligaste kombinationen av grejer (inte för mig ivarjefall) – men en massa saker som är gott för sig blir ju ibland gott tillsammans. Jag tycker att det blev en bra och spännande kombination av smaker här.
De rekomenderade att servera den med vaniljglass, så det var ju passande att jag för bara några dagar sen plockade fram glassmaskinen och gjorde en testrunda!

Very Berry Chocolate Chip Cobbler med hemmagjord vaniljglass

Very Berry Chocolate Chip Cobbler med hemmagjord vaniljglass

Ett projekt till framtiden är att lista ut hur man använder frysta bär utan att de vattnar av sig som galningar. Vi följde tipsen i boken om hur man kan göra med frysta bär (öka mängden stärkelse och ha dem i ugnen lite längre), men jag tycker inte att det blev så mycket mindre vattnigt av det.