Chili sin carne

Chili sin Carne

Vissa maträtter är enkla att göra och innehåller inte så många ingredienser, så de är enkla att improvisera ihop.
Fredagens improvisation blev en vegansk Chili con Carne. Eller som det även kan kallas då: Chili con Carne de Soya alternativt Chili sin Carne.

Chili con carne de soya, ca 10-12 portioner

  • ca 5dl torkad soyafärs
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • 500g blandade bönor
  • 2x400g vita bönor i tomatsås
  • 400g cannelinibönor
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • paprikapulver
  • chiliflakes
  • tabasco

Koka soyafärsen enligt anvisningar på paketet (eller ett par minuter om man inte har några anvisningar, tills det blivit mjukt ivarjefall). Häll av det i en sil och pressa ut lite av det överflödiga vattnet.
Fräs löken ett par minuter och tillsätt sedan vitlöken och låt det fräsa lite till. Häll därefter i soyafärsen och fräs godtyckligt länge, ca 5 minuter kanske. Tillsätt de krossade tomaterna och bönorna efter hand (man får anpassa mängderna efter hur mycket bönor man tycker det ska vara i). Smaka av med kryddorna och salt och peppar.

Det blir ganska mycket mat av det så man får se till att man har plats i frysen om man inte är så många som ska äta av det direkt.