Wokade grönsaker med tofu

Sprakande varm mat på Mikai

På Stora Södergatan i Lund ligger Mikai som serverar kinesisk och vietnamesisk mat. I menyn har de en hel sida med rubriken ”Vegetariskt”, även om inte allt är ens lakto-ovo-vegetariskt så finns det ett par veganalternativ.

Jag valde färska rispapperrullar till förrätt, det som lockade mig mest var att det skulle vara mango i. Tyvärr hittade jag inga mangobitar – men det var gott ändå!

Till huvudrätt valde jag wokade grönsaker med tofu som kom ut i en het gjutjärnspanna. Det hördes tydligt när de kom ut med maten och de andra gästerna i restaurangen tittade för att se vad det var som lät och rykte. Det smakade väldigt bra efter man hade väntat lite så det inte var fullt så varmt.

Överlag så var jag nöjd med maten och jag kommer att besöka Mikai igen för att smaka några av de andra rätterna de har.

Färska rispapperrullar

Färska rispapperrullar