Ain-soph Journey

Tokyo: Ain-soph Journey

Ain-soph har två restauranger i Tokyo – vi besökte den som ligger i Shinjuku, den andra ligger i Ginza. Det är en ganska liten restaurang och när vi kom dit så var det fullsatt – efter en ganska svår pratstund med personalen (de var inte särskilt bra på engelska) så kunde vi boka bord till en timme senare. Jag såg att det går att boka bord genom deras hemsida, så det är ganska enkelt att boka bord.

Menyn fanns bara på japanska, men vi fick till slut en servitris som kunde förklara vilka rätterna var på engelska. Det var bilder på rätterna i menyn så det underlättade också. All mat är helt vegansk så det var bara att välja och vraka. Jag valde en 5-rätters meny och Jonas valde tre enskilda rätter. Det var inte speciellt bra planering från köket och han fick två av rätterna samtidigt – mina rätter kom däremot ut i lämplig ordning.

Maten smakade väldigt bra och rätterna var inte allt för stora så att man orkade med alla. Min favorit var nog det friterade soyaköttet, jag tyckte att de lyckades väldigt bra med smaken.

Min 5 rätters-meny:

3 små förrätter

1. Pumpa/sötpotatis, nötter och zucchini
2. Picklad lök
3. Potatis med senapsmarinad

Tomatsoppa

Tomatsoppa

Friterat soyaprotein och tofuomelett

Friterat soyaprotein och tofuomelett

Curry med massa godsaker i

Curry med massa godsaker i

3 små efterrätter

1. Romrusin glass
2. Kolakaka med grädde, nötter, frön och russin
3. Frukt

Jonas val var följande:

Tofuomelett

Tofuomelett

Ris och tacofärs

Ris och tacofärs

Veganska pannkakor

Veganska pannkakor