T's tantan på Tokyo station

Tokyo: T’s tantan

T’s tantan är ett ramen-ställe som ligger inne i Tokyo stationen så man kan bara komma dit om man ska åka, har åkt eller har köpt biljett för att komma innanför spärrarna. Det är väl värt ett besök att ta sig förbi den stationen tycker jag! Jag kom dit för att äta lunch och gick därifrån mätt och belåten. Man hittar restaurangen genom att gå mot Keiyo-linjen så kommer man till ett område som kallas Keiyo street. Längst ner mot själva tåglinjen ligger restaurangen på höger sida.

De har olika ramen-rätter och även lite curry-rätter. Om man är lite extra hungrig kan man välja till en liten sidorätt. Jag valde en ramen med soyaproteinbitar i och lite extra soyaproteinbitar som sidorätt. Den första tanke jag fick var att soyaproteinbitarna var väldigt kompakta, inte alls så vattniga/luftiga som de kan bli. Om det är något med tillagningssättet eller bitarna i sig vet jag inte – än. Det gick nämligen att köpa med sig lite bitar hem så de ska jag testa att tillaga någon gång (vet dock inte om det står några specialla anvisningar på paketet eftersom allt är på japanska).

Det finns en meny på engelska, men personalen är inte jättebra på det. De förstår dock snabbt att man vill ha menyn på engelska och sedan är det bara att peka på det man vill ha. Eftersom det ligger på tågstationen så gick det snabbt att få maten. Restaurangen är anpassad för små sällskap (de flesta borden var anpassade för 2 personer men det är inte jättelångt mellan dem så är man fler så är det inte ett stort problem). På väggarna finns det budskap om att allt är veganskt, se bilden längre ner.

Om jag har förstått det hela rätt så har de även en restaurang på ett annat ställe i Tokyo, den fick jag dock inte tillfälle att besöka. Kanske nästa gång.

Ramen med soyaproteinbitar

Ramen med soyaproteinbitar

Soyaproteinbitar med sallad

Soyaproteinbitar med sallad

Väggen visar tydligt att det är veganskt

Väggen visar tydligt att det är veganskt