Grönsaker wokade i currypasta

Wokade grönsaker

Ibland är det svårt att välja vilken färdig wokblandning man ska köpa, ofta vill man ha några speciella grejer från varje sort. Då kan man komma ihåg att det faktist inte är så värst jobbigt att köpa alla grejer man vill ha i, och sedan hacka upp det själv. Här är ett exempel på de grönsaker vi wokade för någon dag sen. Riktigt gott blev det och tog bara marginellt längre tid än köpe-wok. Jag tycker också att det var en stor fördel att det inte var fryst innan, eftersom de frysta blandningarna brukar lämna ifrån sig en jäkla massa vatten som måste bort.

Wokade grönsaker (4 portioner)

  • 2 morötter
  • ½ paprika
  • 75g sugarsnaps
  • 1 broccolihuvud
  • 1 burk minimajs (200g avrunnen vikt)
  • 1 burk bambuskott (120g avrunnen vikt)
  • 2-3 msk currypasta *
  • olja att woka i
Skölj alla grönsaker, skala morötterna, skär sedan morötter och paprika i stänger. Skär broccolihuvudet i små buketter. Dela eventuellt minimajsen.
Värm upp olja och någon matsked currypasta i en wok, blanda ut så det inte är några klumpar currypasta kvar. Tillsätt alla grönsaker och blanda runt så att allt blir täckt av currypastan och så att det inte bränns vid. Woka ett par minuter tills allt blivit klart. Smaka av om det behövs lite mer currypasta.

Servera med nudlar.

Grönsaker wokade i currypasta med nudlar

Grönsaker wokade i currypasta med nudlar

* Mängden currypasta man använder beror helt på smaken och styrkan på currypastan man använder samt hur man vill ha smaken.