Pasta med blandad svamp och tofu

Pasta med blandad svamp och tofu

Till detta receptet testade jag den nya matlagningsgrädden från Carlshamn Mejeri, den är smaksatt med purjolök och gul lök. Om man istället använder naturell matlagningsgrädde tror jag det kan vara bra att även använda lite vegetarisk buljong för att få lite extra smak.

Om man inte hittar rökt (eller annan smaksatt) tofu kan det vara bra att marinera den i ett par timmar innan så att den får lite smak.

Svamp som är delad i mindre bitar

Svamp som är delad i mindre bitar

Pasta med blandad svamp och tofu (4 portioner)

  • Mjölkfritt margarin att steka i
  • 200g champinjoner
  • 100g ostronskivling
  • 100g kantareller
  • 2dl Carlshamns Gott i Maten – purjolök och gul lök
  • 75g sugarsnaps / salladsärtor
  • 250g rökt tofu
  • ca 2 msk hackad färsk persilja
  • 4 portioner valfri pasta
  • salt & peppar

Skölj och dela svampen i mindre bitar, dela sugarsnapsen i 2-3 bitar och skär tofun i tärningar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Medan pastan kokar börja med att fräsa svampen i lite margarin, tills allt vatten försvunnit. Blanda därefter i matlagningsgrädden och låt allt bli varmt. Blanda i persiljan.

Fräs tofun vid sidan om.

Lägg upp pasta på tallrikar, lägg svampblandning på och toppa med lite tofutärningar. Servera med en liten baguette till.

Pasta med blandad svamp och tofu

Pasta med blandad svamp och tofu