3 små rätter

3 små rätter

Igår gick vi inom en lokal asiatisk butik (förklädd som Matöppet) och köpte lite olika spännande grejer som vi skulle laga till middagen. Ibland är det skönt att ha färdiga grejer hemma som det bara är att värma upp och så är det klart.

Det blev någon form av ”3 små rätter” med följande saker:

  • Vegetariska vårrullar
  • Dumplings med ”chinese leek”
  • Friterad tofu
  • Wokgrönsaker som vi wokade med lite grön currypasta
  • Nudlar
  • Ris

Till detta hade vi även sötsur sås, hackade jordnötter och hela arsenalen av olika sorters soya-såser.

Det enda vi inte visste riktigt vad vi skulle förvänta oss av var dumplingsen, vi var till och med osäkra på hur de skulle tillagas – det stod inga anvisningar på paketet. Vi chansade och kokade dem några minuter, sen började de spricka och fyllningen åkte ut, så vi tog upp dem. De hade hunnit bli varma så det var ivarjefall bra.

Som helhet smakade allt bra, även om vi hade använt lite för mycket currypasta så grönsakerna blev rätt så heta.

3 små rätter

3 små rätter