Quinoasallad med soyabönor
Detta är en sallad som fick agera förrätt under nyårsmiddagen. En dressing med lime, chili och ingefära sätter mycket smak på en annars väldigt enkel sallad. Den går snabbt att göra och går att förbereda i förväg
Quinoasallad med soyabönor, ca 6 portioner
- 4 portioner quinoa
- 1 kruka koriander
- 2 st lime
- ca 80g ingefära
- 250g soyabönor (1 burk)
- 1 röd chili
- ca 1 msk olivolja
- salt och peppar
Koka quinoan enligt anvisningar på paketet. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten.
Riv ingefäran fint och pressa ur juicen. Riv limeskal fint och pressa ur limen. Finhacka chilin och blanda ihop med limejuice, limeskal, ingefärajuice och smaka av med salt och eventuellt peppar.
Skär korinadern och blanda ihop med quinoan och soyabönorna. Häll över dressing och olivolja efter smak.
Senaste kommentarer