Kikärtskotletter med krämig potatisgratäng
Denna potatisgratängen är riktigt krämig och god, jag har nog inte ätit en så krämig potatisgratäng tidigare! Vi åt dem med kikärtskotletterna jag skrivit recept på tidigare och en grönpepparsås.
Potatisgratäng, ca 8 portioner
- 2 kg potatis
- 5 dl soyamjölk
- 5 dl soyabaserad matlagningsgrädde
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk salt
- 50 g mjölkfritt margarin
Smörj en ugnsform med margarinet.
Skär potatisen i 1cm tjocka skivor. Hacka löken grovt och pressa vitlöken. Lägg alla övriga ingredienser i en kastrull och koka tills potatisen är mjuk.
Häll blandningen i ugnsformen och gratinera i 250° i ca 15 minuter.
Låt potatisgratängen vila 15 minuter innan servering.
Senaste kommentarer