Rödvinsmarinerade soyafiléer med svampsås och potatisgratäng
Jag hittar inte min anteckning för hur jag gjorde svampsåsen till denna rätten, men jag har länkat till en annan svampsås som säkerligen passar lika bra till.
Rödvinsmarinerade soyafiléer
- 2-3 soyafiléer per person
Rödvinsmarinad
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl rödvin
- 2 tsk torkad dragon
- 1 tsk torkad timjan
- 1 krossat lagerblad
- 1 tsk grovmalen svartpeppar
Panering
- vetemjöl
- vatten
- ströbröd
Gör marinaden genom att pressa vitlöksklyftan och blanda ihop övriga ingredienser. Koka soyafiléerna enligt anvisning på paketet och pressa sedan ur överflödigt vatten ur dem. Lägg dem i marinaden i minst en halvtimme.
Förbered paneringen genom att blanda ihop vetemjöl och vatten till en klumpfri smet. En bra start är en deciliter av varje. Om smeten är tjock så blir det en tjockare panering, anpassa efter smak. Vänd soyafiléerna först i paneringssmeten och sedan i ströbröd. Stek ett par minuter på varje sida tills de fått en fin yta.
Servera med exempelvis svampsås, stekt svamp och potatisgratäng.
Senaste kommentarer