Pasta med tomat och pesto
Denna pastan har en pesto med en mängd olika ingredienser, men den är ändå snabb att göra eftersom peston mixas snabbt ihop om man har en bra mixer. Jag tror det skulle passa bra med lite vegansk korv eller en smaksatt tofu till.
Pasta med tomat och pesto, 4 portioner
- 500g pasta
- 250g cocktailtomater
- 4 msk olivolja
Pesto:
- 10 st soltorkade tomater
- 2 vitlöksklyftor
- 3 msk pinjenötter
- 3 msk kapris
- 12 st svarta oliver (urkärnade)
- en stor näve färsk basilika
- ca 4.5 msk olivolja
- salt efter smak
Koka pastan enligt anvisningar på paktetet. Mixa ingredienserna till peston med en mixer eller matberedare.
Halvera cocktailtomaterna, fräs dem i 4 msk olivolja i ca 4-5 minuter. Blanda ner peston och låt det puttra ihop på svag värme i ca 5-8 minuter. Blanda ner den färdigkokta pastan, rör om så att det blandas väl. Smaka av med salt.
Servera med ex. en bit bröd till.
Senaste kommentarer