Blåbärsscones
Ok, egentligen är detta bara detta receptet fast med blåbär i istället för solros/pumpakärnor. Jag hade i lite mer blåbär än det står i recpetet, pga att jag halverade receptet i övrigt.
Det blev goda scones och det blev extra gott med vegansk ost på och blåbärssylt om man inte får nog av blåbär!
Emmas bästa blåbärsscones, 10 st av den mindre storleken
- 2 dl soyamjölk
- 2 tsk äppelcidervinäger
- 7 dl vetemjöl
- 1-1.5 dl frysta eller färska blåbär (eller mer om man gillar blåbär)
- 2 msk bakpulver
- 0.5 dl socker
- 0.25 tsk salt
- 1 dl rapsolja
- 1 dl naturell soygurt
Blanda soyamjölk och äppelcidervinäger och låt stå tills det tjocknat något.
Blanda ihop de torra ingredinserna, blanda i de våta ingredienserna och blåbären och blanda till en deg som inte klibbar allt för mycket (var lite försiktig så att blåbären inte går sönder allt för mycket). Är det för torrt så kan man behöva använda lite extra soyamjölk.
Dela upp i ca 10 kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen i 200°C i ca 15 minuter.
I’m so sorry I don’t speak Swedish but I just have to say thank you for this recipe! I love Blueberry Scones! I lived by a bakery that made the best vegan scones but they moved away and I really miss them. Yours look even better. 🙂
Happy MoFo!
These scones look gorgeous!