Stroganoff med Astrid och apornas Jättekorv
Astrid och aporna har en produkt som heter Jättekorv, som såg ut att passa bra till att göra stroganoff på om man vill ha lite variation från soyabitarna/strimlorna som jag brukar göra på. Korven är mild till smaken och passar därför väldigt bra. Den kostade ca 50kr så det blir nog inte jätteofta jag köper den, men det blev en trevlig variation i matlagningen.
Stroganoff med Astrid och apornas Jättekorv, ca 4-6 portioner
- 1 st Jättekorv
- 1 st gul lök
- 2 pkt vegansk matlagningsgrädde
- tomatpuré
- salt och svartpeppar
Skär korven i bitar. Hacka löken grovt. Fräs löken i lite mjölkfritt margarin ett par minuter tills de får fin färg. Tillsätt korvbitarna och fräs ett par minuter till. Häll på tomatpuré efter smak och blanda runt. Tillsätt 1-2 paket matlagningsgrädde (det beror på hur såsigt man vill ha det) och låt puttra ett par minuter. Servera med ris.
För stroganoff på soyabitar se detta receptet.
Senaste kommentarer