Citron och spenatrisotto
En bra sak med risotto är att smakerna går att variera hur man vill (och efter vad som finns hemma). Denna gången blev det med citron coh spenat – en väldigt bra kombination.
Citron och spenatrisotto, ca 7-8 portioner
- 500 g avorioris (ca 5 dl)
- 3 schalottenlökar
- 1 solovitlök
- ca 10-15 dl grönsaksbuljong
- 2 dl vitt vin
- ca 1 msk olivolja
- ca 1 msk mjölkfritt margain
- ca 0.5-1 dl riven vegansk ost
- 1 citron
- 1 påse spenat
Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i olivoljan ett par minuter. Häll på riset och vinet, rör runt och tillsätt lite buljong i taget efter att det kokat in. Ta bort från värmen när riset är krämigt och inte längre är hårt i mitten. Blanda i margain och ost, smaka av med salt, svartpeppar, citronskal och citronsaft. Blanda till sist ner spenaten.
Servera med exempelvis biffar, jag använde ”Lemon masala burger” från Ekko Gourmet.
Senaste kommentarer