Blandade tofurätter

Tokyo: Ume-no-hana

Ume-no-hana är en kedja som specialiserar sig på tofu. De har restauranger på ganska många ställen i Tokyo, vi besökte den i Ginza.

Det fick att välja på flera olika menyer med många rätter, även om de har mycket tofu så fanns det bara en meny som var vegetarisk och inte en enda som var vegansk. Efter vi försökt förklara för personalen så gick det däremot att få en meny som var helt vegansk – även om vi frågade specifikt när vi bokade bordet.

Restaurangen var ganska stor med många platser och även små enskilda rum som man kunde sitta i.

Det var väldigt många olika små rätter där de allra flesta hade tofu i sig. Det var trevligt med variationen och att det även var tofu som tillagades på en värmeplatta i bordet under tiden vi satt där.

Tofu med svart sesam och wasabi

Tofu med svart sesam och wasabi

Tofu med grönsaker

Tofu med grönsaker

Soyamjölk med tofuskinn

Soyamjölk med tofuskinn i. Ingefära och sesamsås som tillbehör.

Färsk tofu som kokade på värmeplatta under tiden vi åt

Färsk tofu som kokade på värmeplatta under tiden vi åt

Den färska tofun med sås och grönsaker

Den färska tofun med sås och grönsaker

Sushi med tofuskinn

Sushi med tofuskinn

Tofu, helt enkelt

Tofu, helt enkelt

Något som var friterat

Något som var friterat

Tofu som stektes på en varm sten

Tofu som stektes på en varm sten

Nudlar

Nudlar

Friterade nudlar och grönsaker

Friterade nudlar och grönsaker

Böngele och te

Böngele och te