Tofugryta med curry och mango

Tofugryta med curry och mango

Det här är en fruktig gryta med både äpple och mango i.
Jag tror det blir bäst med en naturell tofu för att inte störa de andra smakerna så mycket. Det finns tofu med mango/curry smak men jag tror att de smakerna kommer fram tillräckligt som det är i denna rätten.

Tofugryta med curry och mango, 4 portioner

  • 1 paket naturell Tofu, ca 250g
  • naturell olja att steka i
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 2 msk curry
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/4 tsk malen kummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
  • 1 grönt äpple

Topping:

  • Cashewnötter eller jordnötter
  • Färsk mango
  • Salladslök

Riv ingefäran, hacka vitlöken och den gula löken. Pressa eventuellt ur så mycket vatten som möjligt ur tofun.

Hetta upp oljan i en gryta och fräs lök, vitlök och ingefära i ungefär 2 minuter. Tillsätt curry, koriander och kummin och fräs under omrörning i ca 2 minuter till.

Häll över kokosmjölken och burljongtärning/fond, koka upp och låt koka ca 10 minuter. Skär under tiden tofun och äpplet i bitar. Tillsätt till grytan och låt koka 10 minuter till.

Servera med ris och toppingen.

Tofugryta med curry och mango

Tofugryta med curry och mango