Gräddig tzaysås till pasta
Detta är ännu ett recept på pastasås med Tzay i. Det går snabbt att göra och blir otroligt gott.
Gräddig tzaysås till pasta, 4 portioner
- 500g Tzay bitar
- 10-12 soltorkade tomater
- 1/2 kruka basilika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 buljongtärning eller motsvarande mängd grönsaksfond
- 4-5 dl vegansk matlagningsgrädde
- ev. lite gurkmeja för att få färg på såsen
- haricot verts
- 1/2 rödlök
- 4 portioner spaghetti
Värm ugnen till 225 grader. Strimla de soltorkade tomaterna, finhacka vitlöksklyftorna och basilikan.
Stek Tzay-bitarna tills de fått fin färg. Salta och peppra dem lite. Lägg dem i en ugnsform tillsammans med de soltorkade tomaterna.
Koka ihop matlagningsgrädden med basilika, vitlök och buljong/fond. Tillsätt lite gurkmeja om du vill få lite färg på såsen. Häll såsen över Tzaybitarna och grädda i ugnen i ca 25 minuter.
Servera med spaghetti, haricot verts och skivad rödlök.
Är det kryddad och smaksatt tzay du använder?
Frågar för att jag har ett paket naturell tzay i frysen osm jag funderar på vad jag ska använda till.
Hej!
På tiden detta skrev fanns bara Tzay i två paket, bitar och spett. Så i detta receptet är det kryddade som har använts.
Jag ska uppdatera receptet för att förtydliga storlek och sort som jag har använt (eftersom paketen dessutom var 500g tidigare).
Jag kan tänka mig att naturella strimlor skulle fungera här med, kanske får man krydda dem lite när man steker dem.