Tempehwok

Tempehwok

Jag köpte en burk Tempeh av märket Yakso för ett tag sen. Jag använde det till en wok, där jag först marinerade tempehn för att få lite extra smak. Egentligen blev det inte så många bitar tempeh för varje portion här, så man kan välja att öka mängden tempeh eller minska mängden av det andra.

Tempehwok, ca 5 portioner

  • 280g bambu
  • 340g vattenkastanj
  • 2 morötter
  • 250g broccoli
  • 175g tempeh
  • böngroddar
  • woknudlar
  • 1 lime

Marinad

  • 30g ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk limesaft
  • 1 dl soya (jag använde en som heter Thin Soy)

Gör marinaden genom att skala och riva ingefäran och blanda ihop med övriga ingredienser. Marinera tempeh i minst 30 minuter.

Skala morötterna och gör tunna remsor med potatisskalaren (eller skär i slantar eller stavar). Dela broccolin i små buketter och glöm inte att använda även stammen! Dela limen i klyftor.

Koka nudlarna enligt anvisningen på paketet.

Hetta upp en wok med olja i. Woka grönsakerna först, häll på lite av marinaden från tempehn mot slutet. Placera det i en skål och woka sedan tempehn och limeklyftorna, lägg den åt sidan också och woka till sist nudlarna lite. Blanda ihop grönsakerna och nudlarna, fördela tempehn på toppen.

Tempehwok

Tempehwok