Bönburgare
De här burgarna kan man göra ganska kryddiga om man gillar kryddig mat. De fick en ganska bra konsistens tycker jag.
Bönburgare/biffar, ca 4-6 st
- 1 röd lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 burkar kidneybönor
- 0.5-1 dl färsk koriander
- ca 1.5 dl ströbröd
- 0.5 tsk chilipulver
- 0.25 tsk cayennepeppar
- 0.5 tsk kummin
- en skvätt tabasco eller annan stark sås
- 1 msk glutenmjöl
- salt
- olja att steka i
Hacka löken och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs löken i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut till. Ta bort stekpannan från värmen.
Skölj bönorna och mosa dem (det går bra att använda en stavmixer, men lämna några bönor lite halv-mixade). Tillsätt lök och vitlök, kryddorna och ca 1 dl ströbröd, blanda väl. Forma burgare och vänd dem i ströbröd.
Stek i olja tills de fått stekyta på båda sidor. Servera t.ex. i hamburgerbröd med rostade potatis och sallad till.
Senaste kommentarer