Bönburgare med rostad potatis, avocado och tomatsallad

Bönburgare

De här burgarna kan man göra ganska kryddiga om man gillar kryddig mat. De fick en ganska bra konsistens tycker jag.

Bönburgare/biffar, ca 4-6 st

  • 1 röd lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 burkar kidneybönor
  •  0.5-1 dl färsk koriander
  • ca 1.5 dl ströbröd
  • 0.5 tsk chilipulver
  • 0.25 tsk cayennepeppar
  • 0.5 tsk kummin
  • en skvätt tabasco eller annan stark sås
  • 1 msk glutenmjöl
  • salt
  • olja att steka i

Hacka löken och finhacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna, fräs löken i ca 3 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs någon minut till. Ta bort stekpannan från värmen.

Skölj bönorna och mosa dem (det går bra att använda en stavmixer, men lämna några bönor lite halv-mixade). Tillsätt lök och vitlök, kryddorna och ca 1 dl ströbröd, blanda väl. Forma burgare och vänd dem i ströbröd.

Stek i olja tills de fått stekyta på båda sidor. Servera t.ex. i hamburgerbröd med rostade potatis och sallad till.

Bönburgare med rostad potatis, avocado och tomatsallad

Bönburgare med rostad potatis, avocado och tomatsallad