Pasta med ost- och sk*nksås

Pasta med ost- och sk*nksås

Detta är inte en traditionell ost- och skinksås, eftersom den innehåller både champinjoner och sockerärtor, men jag tyckte det blev väldans gott med det i.

Sist jag var på Astrid och aporna så hittade jag ”Strimlad sk*nka” som jag inte sett tidigare. Eftersom den dessutom var billigare så köpte jag två paket för att testa. På paketet rekommenderar de att ha den till pizza eller pasta, vilket känns som två bra val. Det fick bli pasta denna gången och det kommer säkerligen att bli pizza någon gång i framtiden.

Ingredienserna

Ingredienserna

Pasta med ost- och sk*nksås, 4 portioner

  • 1 paket (150g) Astrid och apornas strimlad sk*nka
  • 4dl vegansk matlagningsgrädde
  • ca 75g vegansk ost
  • 300g champinjoner
  • 100g sockerärtor
  • 4 portioner pasta i valfritt format

Börja med att dela champinjonerna i mindre bitar och fräs dem i lite mjölkfritt margarin tills den mesta vätskan kokat in (ca 5 minuter). Tillsätt den strimlade sk*nkan och fräs ett par minuter. Häll över matlagningsgrädden och riv över osten. Blanda runt och koka upp tills osten smält. Skär sockerärtorna i 1-1½ cm breda bitar och tillsätt dem mot slutet. Servera med pasta och en bit gott bröd.

Pasta med ost- och sk*nksås och baguette

Pasta med ost- och sk*nksås och baguette