Basilika

Två sorters pasta med två sorters pesto och en sorts chorizo

Igår skördade jag lite av min basilikaodling på balkongen för att göra pesto på det. Jag äter inte ”vanlig” basilika-pesto så ofta utan brukar oftast göra på soltorkade tomater, så därför gjorde jag båda sorterna. Vi åt det med pasta och veganska chorizos.

Två sorters pasta med två sorters pesto och en sorts chorizo

Två sorters pasta med två sorters pesto och en sorts chorizo

Två sorters pasta med två sorters pesto och en sorts chorizo

  • Två sorters pasta, vi använde spaghetti och skruvar
  • Två sorters pesto, se nedan
  • Två veganska korvar, vi använde Astrid och Apornas Hot Chorizo

Gör peston. Koka pastan. Skär korvarna och stek dem.
När pastan och peston är klar, blanda en sorts pasta med en sorts pesto. Ta lite i taget för att se till att det inte blir för mycket av antingen pasta eller pesto.
Lägg upp lite av varje pastablandning på en tallrik med några skivor stekt korv.

Pesto på närodlad basilika

  • ½ dl pinjenötter
  • 4 dl färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • salt & peppar

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Mixa dem därefter till små bitar. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.

Pesto på närodlad basilika till vänster och 8-bits tomatpesto till höger

Pesto på närodlad basilika till vänster och 8-bits tomatpesto till höger

8-bits tomatpesto

  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ dl olivolja
  • salt & peppar

Skär tomatbitarna i lite mindre bitar. Mixa alla ingredienser till en jämn röra. Smaka av med salt och peppar.