Banana split!
Igår gjorde vi Banana split med hemmagjord vaniljglass. Det krävs lite planering med glassmaskinen men det är det värt!
Banana split
- Vaniljglass
- Vispgrädde
- Banan
- Chokladsås
- Ev. jordgubbssylt
Vaniljglass
- 2dl grädde (vi använde Luftig Visp från Carlshamn)
- 2dl soyamjölk (vi använde Alpros blåa, ”natural”)
- 1dl strösocker
- 1½msk vaniljsocker
Blanda ihop strösockret och vaniljsockret, värm upp med 1dl av mjölken tills sockret har smält. Blanda därefter ihop med grädden och resten av mjölken tills grädden är helt utblandad. Ställ in i kylen någon timme tills allt är kallt.
Häll blandningen i glassmaskinen och kör den i ca 30-40 minuter. Om man vill ha ett fastare resultat på glassen så kan man ställa in glassbyttan i frysen någon timme extra.
Många fler glassrecept finns på Glass mot glass.
Chokladsås
- ½dl vatten
- ½dl kakao
- ½dl strösocker
Blanda ihop alla ingredienser och värm under omrörning tills det nästan börjar koka. Ställ därefter in chokladsåsen i kylen tills den ska användas.
Senaste kommentarer