Scones och tillbehör

Emmas bästa scones

Jag och Jonas äter scones till frukost varje söndag. Detta receptet har vi använt de senaste månaderna, det blir riktigt goda och saftiga scones! Det är översatt och något modifierat från Vegan with a vengeance.

Emmas bästa scones, 10 st av den mindre storleken

  • 2 dl soyamjölk
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 1-1.5 dl solros- eller pumpakärnor (eller en blandning av båda)
  • 2 msk bakpulver
  • 0.5 dl socker
  • 0.25 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl naturell soygurt

Blanda soyamjölk och äppelcidervinäger och låt stå tills det tjocknat något.

Blanda ihop de torra ingredinserna (inkl kärnorna), blanda i de våta ingredienserna och blanda till en deg som inte klibbar allt för mycket. Är det för torrt så kan man behöva använda lite extra soyamjölk.

Dela upp i ca 10 kakor och lägg på en plåt med bakplåtspapper, grädda i ugnen i 200°C i ca 15 minuter.

Scones med tillbehör

Scones med tillbehör