Rotsaksraggmunk med avocadosalsa

Rotsaksraggmunkar med avocadosalsa

Jag minns inte exakt hur många raggmunkar det blir av detta receptet, men jag vill minnas att det blev rätt många, så om man är två så är det ett tips att använda två stekpannor så går det fortare.

Salsan passade förvånansvärt bra till raggmunkarna! Så den får man inte hoppa över.

Rotsaksraggmunkar

  • 2 dl vetemjöl
  • 5 dl soya- eller havremjölk
  • 1 tsk salt
  • vatten och NoEgg pulver motsvarande 1 ägg
  • 400 g potatis
  • 200 g morot
  • 200 g palsternacka
  • mjölkfritt margarin till stekning

Vispa ihop mjöl och hälften av mjölken. Tillsätt salt och vispa i resten av mjölken och NoEgg-blandningen tills det är en klumpfri smet.

Skala och riv potatis och rotsakerna grovt. Blanda ner det i smeten.

Hetta upp mjölkfritt margarin i en stekpanna och stek plättar av ungefär en halv deciliter smet åt gången, ca 3 minuter på varje sida.

Servera med avocadosalsan nedan.

Avocadosalsa

  • 2 mogna avocados
  • 1 lime
  • 2 tomater
  • 3 salladslökar
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk pumpafrön

Dela, kärna ur och skala avocadosarna. Tärna dem och pressa över halva limen. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, tärna tomatköttet. Strimla salladslöken och blanda ihop allt. Smaka av med salt och peppar. Toppa med pumpakärnorna.

Rotsaksraggmunk med avocadosalsa

Rotsaksraggmunk med avocadosalsa