Enchiladas med grönsallad

Enchiladas

De här Enchiladasen blev otroligt goda och var lätta att göra, även om det var tre olika delar som skulle förberedas.

Enchiladas, 2 portioner

  • 4 tortilla bröd

Fyllning

  • 1 gul lök
  • 800 g krossade tomater
  • 1-2 påsar tacokrydda
  • 400 g cannelinibönor
  • 125 g torkad soyafärs
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver

Tomatsås

  • 400 g krossade tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 tsk chilipulver

Ostsås

  • 2 dl soyamjölk
  • 0.75 dl soyamjölk + 3 msk mjöl
  • 1½ dl riven vegansk ost

Börja med fyllningen. Hacka löken grovt och fräs den i olja i ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser (smaka av med kryddorna så det inte blir för mycket) och koka i ca 10 minuter.

Koka upp de krossade tomaterna med pressad vitlöksklyftor och chilipulver, låt koka ihop minst 10 minuter.

Gör ostsås genom att först blanda redning av soyamjölk och mjöl, koka sedan upp soyamjölk och häll i redningen. Häll i den rivna osten och koka tills såsen tjocknat och osten har smält.

Lägg ett tortillabröd i en ugnsform, lägg i ca 1 dl av fyllningen och sprid den längs mitten av brödet. Rulla ihop och upprepa med alla bröden. Häll över tomatsåsen och till sist ostsåsen. Grädda i ugnen i 200°C i ca 15 minuter. Servera med sallad.

Enchiladas med grönsallad

Enchiladas med grönsallad