Tzay a la King

Tzay a la king

Chicken a la King var så länge jag kan minnas min favoritmat innan jag blev vegan. När jag hittade Tzay kändes det som det självklara valet att använda i den veganska varianten av rätten.

Tzay a la King, 6 portioner

  • 500g Tzay (går bra med antingen spett eller lösa bitar, spetten tar man bara ut pinnarna ur)
  • 400g champinjoner
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 vegansk buljongtärning + 2 dl vatten
  • 2 dl vegansk matlagningsgrädde
  • ca 2 msk soya

Dela tzay-bitarna i 2-3 mindre bitar. Skär champinjonerna och paprikorna i bitar.

Börja med att fräsa svampen i mjölkfritt margarin tills det mesta vattnet försvunnit. Tillsätt tzaybitarna och fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt paprikan och fräs några minuter till. Strö över mjölet och blanda runt. Tillsätt buljongtärningen och 2 dl vatten. Tillsätt matlagningsgrädden och soya och koka ett par minuter.

Servera med ris och t.ex. kokta ärtor.

Tzay a la King med ett glas vin

Tzay a la King med ett glas vin