Tacopaj

Enkel tacopaj

Denna pajen är enkel att göra. Det tar lite tid, men det mesta sköter sig själv och den aktiva tiden är en väldigt liten del av det hela.

Små pajformar är smidiga när man inte vill göra så mycket. En form passar bra till en person.

Tacopaj, 2 portioner

  • 1 dl torr soyafärs (soyaprotein i färsform)
  • 1 burk (400g) krossade tomater
  • 1 påse tacokrydda
  • Pajskal enligt recept nedan
Förbered pajskalet. Koka upp soyafärsen i de krossade tomaterna tills det blivit mjukt. Krydda med tacokryddan (ta lite i taget och smaka av) och låt koka någon minut extra. Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet. Toppa eventuellt med några skivor tomat, paprika eller smältande vegansk ost.

Grädda i 200°C i ca 25 minuter. Servera med en grönsallad och lite tacosås eller salsa.

Pajskal för 2 små formar

  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 50g veganskt margarin
  • 1½ msk vatten

Blanda mjöl och salt i en skål. Fördela i margarinet med fingrarna, häll på vattnet och blanda till en deg. Låt degen vila i 30-60 minuter i kylskåpet.

Ta ut degen och tryck ut den i två små pajformar (13.5 cm i diameter). Förgrädda skalet i 200°C i ca 12 minuter.

Tacopaj med veganska nachochips, tomatsås, paprika, tomat och sallad.

Tacopaj med veganska nachochips, tomatsås, paprika, tomat och sallad.