Pizza

Pizza

Det var länge sen sist, så igår var det dags att göra pizza igen!

Jag tycker det blir lite extra gott när man har basilika och oregano i pizzadegen (blandas ihop med mjölet), så det hade vi. I övrigt så blev det en taco-inspirerad pizza med mycket starka smaker och vitlök!

Ogräddade pizzor

Två ogräddade pizzor: en vegan, en icke-vegan

Tomatsås

  • 2x500g krossade tomater
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • gul lök, hackad
  • grönsaksbuljong
  • oregano
  • basilika
  • svartpeppar

Fräs lök och vitlök en stund. Häll därefter i övriga ingredienser och låt det puttra ett bra tag så att såsen blir tjock och fin. Om man vill kan man ta och mixa den lite med en stavmixer.

Tacofärs

  • 2dl soyagranulat
  • 1 påse tacokrydda

Koka soyagranulatet ett par minuter så att det blir mjukt, häll av den och pressa ur vattnet. Fräs i en stekpanna med tacokryddan.

Övrig topping

  • soyaost
  • tomat
  • paprika
  • tacosås
  • jalapeno
  • rödlök

Vitlökssås

  • ca ½dl soygurt
  • 3-4 vitlöksklyftor, pressade

Blanda ihop och ställ in i kylen tills pizzan är klar, därefter lägger man på så mycket vitlökssås som man tål.

Färdiggräddad pizza

Färdiggräddad pizza

Det är lite knepigt med soyaosten om man inte köper sådan som ska smälta lätt (fast de gånger jag använt sådan tycker jag inte att den har smält speciellt mycket bättre än vanlig), och inte bara ligga överst och bli svettig. Denna gången hade jag lite mer än hälften av osten direkt efter tomatsåsen och innan den övriga toppingen, och sedan resterande allra överst. Jag tycker att det blev bra.

Det blev en hel del tomatsås över så idag ska vi göra soyafärssås med den och ha till spagetti. Det kommer nog bli mumsigt.